De Kosten

Een eigen bijdrage van om en nabij € 2.500 is natuurlijk niet niks. Logischerwijs vragen velen zich dan ook af waar deze kosten vandaan komen. Via deze blog willen we jullie informeren over de totstandkoming hiervan en welke factoren een rol spelen die het uiteindelijke bedrag nog kunnen beïnvloeden.

original
Verblijf en transport

De grootste kostenpost tijdens de tour is het transport en de overnachting. In plaats van iedere nacht in een ander bedje, hebben alle deelnemers hun vaste bed in één van de luxe campers die meerijden tijdens de gehele tour. Dat betekent dat er campers gehuurd moeten worden, maar ook dat deze o.a. heel Frankrijk doorreizen en dat er dus veel benzine- en tolkosten gemaakt gaan worden. Alle fietsers worden afgezet bij de startstreep en opgepikt bij de finishlijn! Ook rijdt er de hele tour een busje met bevoorrading en reserve materiaal mee.

Voeding en verzorging

Natuurlijk doen een groep sporters de tafel eer aan, dus er zal op gebied van voeding behoorlijk geïnvesteerd worden.  De deelnemers zullen worden voorzien van professionele sportdrank tijdens het fietsen en gediplomeerde koks zorgen voor de juiste maaltijden als een stevig ontbijt, lunch en natuurlijk het diner.

Kleding

We willen het echt als team gaan doen! Vandaar dat we allemaal dezelfde kleding gaan dragen, goed herkenbaar zijn en daarmee ook veiligheid creëren. Alle renners krijgen van ons wielershirts, dit is bij de prijs inbegrepen. We gaan ook proberen de broekjes, windbrekers, etc. hierbij in te krijgen, wanneer dit niet lukt worden deze tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Tevens gaan we ervoor zorgen dat je elke dag in een schoon gewassen outfit aan de start verschijnt.

Overige Kosten

Overige kosten die gemaakt worden en onder het inschrijfgeld vallen zijn EHBO, wasserettes, communicatie  (posters, promotiemateriaal, telefoon en internet kosten e.d.) en verzekeringen.

Al met al, een hele som aan kosten die gemaakt worden. Toch zien we alle kansen om de individuele bijdrage rond € 2.500 te houden en wij kijken er naar uit als deelnemers hier ook nog hun steentje aan bij willen dragen met bijvoorbeeld ideeën om kosten te besparen.  Mocht je in je netwerk camperverhuurders, mecaniciens, masseurs of andere partijen hebben waarmee wij een mooie deal mee kunnen sluiten, laat het ons weten!

Vriendelijke groet,

Het bestuur

Tour de Kans 2015

4 Reacties

 • Lars Toebes:

  Dag Mélotte Albert,

  Tour de Kans is voor alle leeftijden, mits het fysiek haalbaar is. Dit kunnen we o.a. bepalen door de sportmedische keuring.
  A.s. zaterdag hebben we weer een bijeenkomst: https://www.tourdekans.org/agenda-tourdekans/
  Wat zijn precies je verdere vragen?

  Gr Lars Toebes

  Geplaatst op: 08 december 2014
 • Mélotte Albert:

  Beste Wielervrienden,

  Bij deze enkele vragen .
  Zijn het allemaal jongen mensen die meedoen ?
  Heb in het verre verleden al meeerdere malen vanuit Neerpelt naar de Dolomieten gereden ,eveneens verschillende toerklassiekers, waaronder, LBL, Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix en andere, maar ben ondertussen 63 jaar wel gedreven en in goede gezondheid ( ben wel Belg ….moet kunnen hé ).
  Graag wat meer algemene informatie over het gebeuren zodat ik mij een beeld kan vormen.

  Alvast dank, groeten en succes met de ondernemeing ( wie weet wordt ik een van jullie ) .albertmelotte@gmail.com
  0032.478.21.05.25.

  Geplaatst op: 08 december 2014
 • Lars Toebes:

  Super om te horen Marcel! Bedankt voor de tip over de kleding. En leuk dat je interesse hebt om als wielrenner mee te gaan in de uitdaging. Kom je ook naar de informatiedag 27 september? https://www.tourdekans.org/agenda-tourdekans/

  Geplaatst op: 15 augustus 2014
 • Marcel:

  Ik heb mijn kleding paket bij joyride in China laten maken. Ik was eerst erg sceptisch omdat ik veel rare dingen over China hoorde. Het blijkt dat de firma veel ervaring heeft met producenten uit het westen waar zij voor produceren. Ik ben erg tevreden en de prijs-kwaliteit is erg goed. Ik heb op mijn paket 50% korting gekregen. Ik kan daar evt. als tussen persoon met mijn contact persoon verhandelen en een zeer aantrekkelijke prijs uit de toch al zeer lage prijs halen…
  En ik ben zeer geinteresseerd in een plek in jullie team. Doe doei Marcel

  Geplaatst op: 15 augustus 2014

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden