Vrijwilliger zijn, een Tour op zich

Zoals jullie weten is er de afgelopen dagen volop gekoerst over de Franse wegen door onze coureurs . De extreem hoge temperaturen zorgden ervoor dat de renners moesten presteren onder zeer zware omstandigheden . Om de etappes tot een goed einde te brengen was het vooral van belang om veel te drinken en niet onnodig krachten te verspillen.

Om de renners in koers te houden is er natuurlijk meer nodig. Op de achtergrond zijn er een aantal personen volop actief als vrijwilliger voor de broodnodige ondersteuning. In de volgende regels zullen we in het kort vertellen wie wat doet en hoe de vrijwilligers hun dagen vullen. Grofweg is er een indeling gemaakt in drie functies te weten: culinair , facilitair en volgwagen. De club culinair verzorgt dagelijks de maaltijden voor op de camping en onderweg. Iedere dag worden we weer verrast met een heerlijke gedekte tafel die er voor zorgt dat de inwendige mens niets tekort komt. Vooral de renners tanken op deze manier de broodnodige brandstof welke ervoor zorgt dat ze dagelijks de finishplaats weten te bereiken. De club facilitair is ook een onmisbare factor welke we nodig hebben om Parijs te halen. De vrijwilligers zijn tot soms laat in de avond bezig om het kampement in orde te brengen na weer een transfer met de transportwagens. Omdat we op campings verblijven neemt het opbouwen van de diverse tenten veel tijd in beslag. Iedere keer lukt het wonder boven wonder weer om een gezellige plek in te richten waar de renners kunnen eten , rusten en slapen. Als laatste wil ik de taak van de begeleiders in de volgwagen nog even toelichten . Een dagje ‘en route’ als volger is ook niet bepaald te onderschatten . Het klinkt raar maar het bijhouden en voorblijven van de renners met de volgwagen zelf is al een hele tour. De uitdaging is om steeds weer een geschikte pauzeplaats te vinden waar schaduw en een toilet beschikbaar zijn. Gelukkig is de route een dag van te voren uitgepeild met de gele tourbordjes wat helpt om ons goed te kunnen orienteren.

Al deze bovenstaande functies worden met veel plezier uitgevoerd door de vrijwilligers welke zich zonder uitzondering inzetten om de Tour de Kans te doen slagen. Heeft u de vrijwilligers pagina al eens bekeken? Hier vertellen de vrijwilligers meer over zichzelf.
https://www.tourdekans.org/doe-mee-als-vrijwilliger/

P1010669
P1010660
P1010474
P1010968

3 Reacties

 • Hennie Wijnhout:

  geweldig werk wat al deze vrijwilligers doen, complimenten speciaal voor mijn super collega Tineke

  Geplaatst op: 21 juli 2015
 • De Kreijkes:

  Complimenten!!!! ❤️

  Geplaatst op: 21 juli 2015
 • hermien:

  Wij zijn super trots op jullie dat jullie dit voor de jongens doen. Zonder jullie waren …………………….

  Geplaatst op: 20 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden