Wat gaat de tijd hier snel!

Het is alweer donderdag 9 juli en hebben veel leuke dingen meegemaakt, maar helaas ook moeilijke momenten. Een kleine samenvatting van de afgelopen dagen.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, is Bart Borggreve tijdens etappe 3 gevallen en had hij last van zijn hand. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn middenhandsbeentje gebroken had. Dit was voor hem (en uiteraard ook voor het hele team) een grote schok. Hij heeft drie jaar toegeleefd naar deze uitdaging en door een stomme gleuf in het wegdek, is zijn doel ineens weggevaagd. Hij heeft een van zijn moeilijkste beslissingen in zijn leven moeten moeten; stoppen met de tour. Zijn hand en onderarm is nu ingepakt in het gips. Helaas heeft dit dus tot gevolg dat Bart Borggreve niet meer met ons mee kan fietsen en ons vanochtend heeft verlaten. Het weerzien van zijn vrouw Sabine gisteren was uiteraard erg emotioneel. Wij wensen Bart en Sabine veel sterkte met het verwerken van deze enorme teleurstelling en hopen op een goed herstel van zijn hand.

Gisteren (woensdag) begon de dag met regen en de buien hebben bijna de hele dag geduurd. Voor de renners zorgde dit voor een vermoeiende dag met ook nog eens een straffe tegenwind langs de kust naar Le Havre.

SAM_2181

(Het eerste moment dat we de kust zagen – Etappe Abbeville – Le Havre)

Het kamp afbouwen in de regen was helaas voor de vrijwilligers ook geen pretje. De tenten zijn maar nat in de aanhangwagen gegaan, maar gelukkig klaarde het aan het eind van de dag op en hebben we het kamp weer droog kunnen opzetten!

De renners hadden een lange dag, mede door wat materiaalpech: een spaak en een derailleur. Gelukkig konden de fietsers na wat stops weer verder. Onderweg is Jerry naar de fietsenmaker geweest om extra materiaal te kopen voor de fiets van Lars zodat Roel en Frits weer konden sleutelen. De groep heeft helaas elke dag nog te maken gehad met materiaal pech, maar we houden goede moed dat ook dat net als de regen, de materiaalpech minder wordt.

Onze overnachting woensdag was werkelijk fantastisch; we verbleven bij de schoonouders van Bart. Uiteraard een beetje dubbel gevoel nu Bart Borggreve zelf niet fietsend kon aankomen, maar we hebben met zijn allen genoten. Er was gezorgd voor een zeer lekkere maaltijd inclusief een speenvarken aan het spit! Daarnaast heeft de wasmachine overuren gedraaid en konden we de was drogen doordat de verwarming extra was aangezet. Het prachtige uitzicht en de zon vanochtend maakte alles echt compleet! Bij deze willen wij de ouders van Sabine bedanken voor het warme ontvangst!

IMG_4943

De renners zijn vandaag van Livarot naar Fougeres gefietst 192 km. De vrijwilligers hebben in de zon alles kunnen inpakken en na een kopje koffie zijn ook zijn op pad gegaan naar Rennes.SAM_2191(Landhuis dat de renners onderweg tegen kwamen tijdens de etappe van Livarot naar Fougeres)

SAM_2194

(Vanavond op de camping was alles alweer perfect geregeld door de vrijwilligers. De tenten stonden klaar en we konden meteen aanschuiven voor een heerlijke goed gevulde spaghetti maaltijd.)

1 Reactie

  • hermien:

    Super jammer dat Bart moest stoppen.

    Geplaatst op: 09 juli 2015

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden