Polderrenners & heuvelfietsers GEZOCHT

Als e-commerce manager is het analyseren van (website)statistieken een belangrijk onderdeel om te weten hoeveel je online verkoopt tegen de juiste kosten. Voor de website van Tour de Kans ligt dit nou net even anders.

De grootste doelen voor de website www.tourdekans.org zijn aanmeldingen voor de informatiebijeenkomsten, aanmeldingen voor de nieuwsbrief, twitter en Facebook. Uiteraard mag dit geen geld kosten. Tot nu toe gaat het goed met de naamsbekendheid van Tour de Kans. Dit wordt met name bereikt via mond-tot-mond reclame. In een maand tijd hebben we meer dan 100 fans op Facebook en 100 aanmeldingen voor de nieuwsbrief. Bijna 1000 bezoekers hebben we op onze site mogen verwelkomen, waarvan 70% uniek!

Graag wil ik je meer vertellen over onze statistieken die we in Google Analytics terugvinden. De meeste bezoekers van www.tourdekans.org komen uit Noord-Holland. Op nummer twee staat provincie Gelderland en als derde de provincie waar de Tour van 2015 gaat beginnen: Utrecht.

 

Google Analytics Tour de Kans

 

Hoe verder we van Utrecht afreizen hoe minder we bekend zijn. In de provincies Limburg, Flevoland, Groningen en Friesland is de naam Tour de Kans amper gevallen! Dat betekent dat er werk aan de winkel is om deze polderrenners & gepassioneerde heuvelrijders te bereiken. We hebben echt iedereen nodig om Tour de Kans bekend te maken. Ook jij als lezer kan een steentje bijdragen. Wil je ons helpen om www.tourdkans.org in deze provincies bekend te maken? Naamsbekendheid in een andere provincie is natuurlijk ook welkom! Hieronder vijf ideeën:

 

  1. Ben jij lid van een fietsvereniging? Vraag aan de redactie van de vereniging of ze ons fietsevenement willen promoten via hun website of nieuwsbrief.
  2. Ben je actief op strava en ken je mensen die ook wel zin in een grote uitdaging hebben na dit prachtige zomerseizoen? Tip ze om www.tourdekans.org op Facebook en twitter te volgen.
  3. Ben je actief op social media? Vraag aan je vrienden of ze ons willen volgen op Facebook en twitter! Ook onze berichten graag delen met je fietsvrienden.
  4. Ken jij weblogs en redacties die de initiatiefnemers willen interviewen? Zou je deze redacties met ons in contact willen brengen via tourdekans@gmail.com om een e-mail te sturen? Wij sturen graag ons persbericht.
  5. Fiets je met vrienden een wekelijks trainingsrondje? Maak tijdens zo’n rondje Tour de Kans bespreekbaar en stuur na afloop een e-mail met daarin de website https://www.tourdekans.org! Nodig ze van harte uit voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst.

 

word-of-mouth-marketing

 

Laat hieronder jouw reactie achter met een andere tips of deel dit artikel. Dankjewel!

Even voorstellen: Alwin Snippe is e-commerce manager, spreker en ondernemer. In het jaar 2008 ronde hij zijn studie Bachelor of Commerce af en in zijn tweede leerjaar ontdekte hij een grote passie voor online marketing. Tijdens zijn studie kreeg hij een relatie met Esther Kroes. Haar vader was amateurwielrenner en in een korte tijd heeft hij zijn fietsvirus overgedragen. In de afgelopen vijf jaar heeft Alwin samen met Lars Toebes alle voorjaarsklassiekers gereden en droomt hij ervan om met een groep fanatiekelingen in 2015 de volledige Tour de France te fietsen.

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden