Hoe zit het met onderlinge niveau verschillen binnen een team?

Een vraag die ons vaak gesteld wordt: ik moet in een team fietsen, maar hoe zit het dan als het niveau ver uit elkaar ligt? Het mooie van de Tour is: deze kun je niet alleen fietsen. Hoe goed je ook bent, hoe snel je ook bent, alleen met je team haal je Parijs. En teams samenstellen waarvan iedereen hetzelfde niveau heeft, dat is lastig. De een is beter op het vlakke tegen de wind in en de ander beter in de bergen. Ik kan je uit ervaring zeggen: “Maak je geen zorgen over de verschillen, dat lost zich vanzelf op.”. Ja, ik heb makkelijk praten denk je dan, dus hier waarom ik dat vind.

Fietsers_kleinTijdens de vlakke etappes hef je het verschil in je team op, door de sterkere gewoonweg meer kopwerk te laten doen. Een team is zo goed als zijn of haar zwakste schakel. Je kan de persoon die het die dag het moeilijkste heeft natuurlijk kopwerk laten doen, continue in de wind te laten zitten, maar je kan het ook veel slimmer aanpakken. Zorg dat de teamleden die het die dag het zwaarste hebben, continue op de beste plek in je pelotonnetje zitten. Beschouw ze als jullie kopmannen/vrouwen van die dag. Op die manier fiets iedereen lekker en merk je weinig tot niets in het niveauverschil.
Hoe zit dit dan in de bergen? Klimmen kun je eigenlijk niet als team. Natuurlijk een klimmetje van 3 kilometer, zeker weten van wel. Houd de langzaamste klimmer uit de wind en laat hem of haar het tempo van de groep bepalen. Voor langere klimmen is dit echt lastig. Te langzaam klimmen is niet fijn en kost ook veel energie. De afspraak die in 2012 gemaakt is en voor 2015 ook zal gelden: de laatste mag NOOIT alleen komen te zitten. Dit betekend dat deze persoon per klim een eigen ‘knecht’ mee krijgt. Waarom? Stel voor dat deze persoon bijvoorbeeld lek rijdt. Dan ben je al niet de snelste, sta je ook nog eens in je uppie die band te verwisselen en zie dan nog maar eens lekker boven te komen. Of stel nu voor dat deze persoon last van de hitte krijgt, valt of dat er iets anders gebeurt, wie gaat dit doorhebben, want er zit niemand meer achter (dat is natuurlijk niet helemaal zo, want we hebben natuurlijk ook nog volgwagens). Mentaal is het natuurlijk ook fijn als je weet dat je niet als allerlaatste boven komt, maar dit samen doet. Goed voor het moraal.
Wanneer het weer het toelaat, wordt er bovenop de berg op de laatste twee personen gewacht, alvorens in duo’s af te dalen. Mocht het weer het niet toelaten, dan daal je af, zodra er een duo is om mee af te dalen. Vaak heb je in de tour je eigen daalmaatje, omdat dit nu eenmaal het fijnste afdaalt. Onderaan wordt er weer even op iedereen gewacht, alvorens de teams weer verder op pad gaan. Voor de zogenoemde koninginnenritten wordt het hoogstwaarschijnlijk iets anders aangepakt en zullen er groepjes gevormd worden waarin de klimsnelheid wat dichterbij elkaar ligt.

De belangrijkste boodschappen uit dit verhaal: je groeit tijdens de tour op alle vlakken. Niveauverschillen zijn er wel, maar worden dus makkelijk opgelost. Onthoud: de tour fiets je samen en samen Parijs halen is zo gaaf!

Volgende keer in de blog van Angelique: Voorbereiden voor de Tour, hoe gaat dit nu?

1 Reactie

  • Felica:

    Years of service give you a perception of credibility and experience.
    There are a variety of options that one can use for such movements which include;
    . The pricing policies of By Transfer company is so simple and convenient for their clients.

    Geplaatst op: 28 november 2015

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden