Fantastische tweede informatiebijeenkomst

Twee weken geleden was het zover, de tweede informatiebijeenkomst van Tour de Kans. Dit keer op het hoofdkantoor van Make-A-Wish Nederland.  Een dag om niet snel te vergeten, ik zal je kort uitleggen waarom. De bijeenkomst vond plaats op 27 september en volgens het KNMI was dit het laatste zomerse weekend van 2014. Of dit zo is weet ik niet, maar het was in ieder geval een stralende dag met een een warm briesje.
 

We werden ontvangen door Make-A-Wish collega’s Marjolein van der Donck en Marie Thérèse Zwanenburg. Hun kantoor hebben ze ’s ochtends van buiten en binnen extra versierd met vlaggen, ballonnen en posters. De eerste geïnteresseerde fietsers & vrijwilligers kwamen binnen. Sommigen kenden elkaar al vanwege Tour de Concorde of Facebook. Overal kwamen de geïnteresseerden vandaan. Van Drenthe tot Brabant van Overijssel tot de kop van Noord-Holland. Ongeveer 30 mensen in een zaal, luisteren naar het verhaal van Tour de Kans;

 

Waarom Tour de Kans?

De initiatiefnemers Lars & Alwin opende de bijeenkomst en vertelde wat op het programma stond. Alwin vervolgde met zijn eerste presentatie over ‘Waarom Tour de Kans?’  Wil je meedoen met de Tour de Kans? Dan doe je dit niet alleen voor jezelf. Natuurlijk vind je het te gek om de volledige Tour de France te rijden en met een paar fietsgekken op pad te gaan. Echter help je ook kinderen, met een levensbedreigende ziekte, te dromen en hun allerliefste wens te vervullen. Om hier meer een idee bij te krijgen heeft Alwin een filmpje gevonden over Rick & Dick Hoyt; Team Hoyt wel te verstaan. Dit is een prachtig metafoor voor Tour de Kans. Wij dragen allemaal een wens bij ons die we in vervulling laten gaan.

 

 

Hoe ziet een Tour-dag eruit?

Angelique Wammes, bestuurslid Tour de Kans en ex-deelneemster van Tour de Concorde, gaf vervolgens een presentatie over hoe het nu eigenlijk is om drie weken achter elkaar op de fiets te zitten. Dit deed ze aan de hand van foto’s die tijdens Tour de Concorde zijn genomen. Als je dit enthousiaste verhaal ‘in real life’ hoort dan heb je geen twijfels meer om in 2015 te starten! De sfeer tussen vrijwilligers en renners, de fotokiekjes van Frankrijk en de beleving om in Parijs aan te komen is fantastisch.

 

Achter de schermen bij Make-A-Wish

Na een koffiebreak van 15 minuten namen Marie Thérèse en Marjolein het woord om uit te leggen waarom zij Tour de Kans een warm hart toedragen. Samengevat komt het erop neer dat de initiatiefnemers van Tour de Kans met een duidelijk plan van aanpak zijn gekomen die ons écht raakte. Door het enthousiasme van Alwin & Lars geloofden we er vanaf dag één in.

Praktisch gezien is Make-A-Wish op de hoogte over alles. Iedere maandag is er bestuur-overleg en de notulen wordt per e-mail verspreid en de whatsappjes zijn soms niet bij te houden :). Het is een uitzonderlijke situatie dat we dit in de startfase al op deze schaal aandacht geven, maar gezien de potentie van Tour de Kans, namelijk dat het een nationale bekendheid gaat krijgen willen we ook meegroeien met dit evenement.  Marjolein liet vervolgens zien via een filmpje wie Make-A-Wish is, wat de eerste wens ooit was en wat ze precies doen.

Marie Therese vervolgde vervolgens met twee geweldige updates voor Tour de Kans. Namelijk dat Tour de Kans haar eigen actiepagina heeft. Dit houdt in dat als je ingeschreven deelnemer een persoonlijke pagina krijgt op de website van Make-A-Wish Nederland. Deze website kan je eenvoudig via social media en e-mail delen met je vrienden, buren, familie en collega’s om jou te gaan sponsoren. Doneren gaat heel eenvoudig via online bankieren. Make-A-Wish Nederland heeft het CBF-keurmerk en de ANBI status. Dit zijn twee belangrijke keurmerken voor fondsenwerving en bestedingen in de goede doelen branche.

 

Screenshot van de Tour de Kans actiepagina op Make-A-Wish Nederland. Doneer NU! Bekijk de Tour de Kans actiepagina.

 

Vervolgens maakte Marie Thérèse bekend dat voor Tour de Kans een wenskind is gevonden. Dit wenskind wordt het ‘gezicht’ van Tour de Kans. Zijn naam is Lars. Lars is 12 jaar en heeft de ziekte van leukemie overwonnen en daarom was zijn allerliefste wens dat ook andere kinderen genezen worden van deze ziekte. Om hier vorm aan te geven heeft deze jonge knaap de Alpe d’Huez gefietst voor het KWF. Nu wil hij dolgraag dat de allerliefste wensen van andere kinderen bij Make-A-Wish in vervulling gaan. Fantastisch om Lars hierbij te helpen!

Vrijwilligers, écht teamwork

Ook bij de eerste bijeenkomst waren er fietsers aanwezig die Tour de Kans fantastisch idee vinden en graag betrokken willen blijven. Toch vinden ze de hele Tour, om persoonlijke redenen, een te grote stap en daarom willen ze zich graag aanmelden als vrijwilliger. Angelique vertelde in haar presentatie al hoe belangrijk vrijwilligers zijn. De vrijwilligers gaan ingedeeld worden in vier teams, namelijk:
·         Team culinair
·         Team logistiek
·         Team gezondheid & herstel
·         Team fietsmechanica
Het is mogelijk om een week van de Tour bij te wonen.

Voordat de lunch werd geopend sloot Alwin & Lars de middag af met de woorden dat Tour de Kans meer naamsbekendheid nodig heeft. Ook als je dit nu leest, jij kan ons erbij helpen om wielren-Nederland te vertellen over dit initiatief. Word dus fan van onze facebookpagina, meld je aan voor de nieuwsbrief en praat er met anderen over. Een hoogtepunt was de opening van de inschrijvingen. Spontaan schreven zich al zes deelnemers in en daarmee staat de teller van aantal inschrijvingen op acht. Dit is nog maar het begin, want het gaat ontzettend hard. Na het evenement kregen we ook berichtjes van potentiële deelnemers dat ze geïnteresseerd zijn. Wees er dus snel bij en schrijf je dus in!

Schrijf je in voor Tour de Kans

Ook waren er drie inschrijvingen voor vrijwilligers. Wij zijn als bestuur ontzettend blij met alle interesse en vragen die zijn gekomen en willen iedereen bedanken voor hun komst. We zullen dus ook in de komend blogs, antwoord geven op de belangrijkste nieuwe vragen die uit de zaal zijn gekomen.

Even voorstellen: Alwin Snippe is e-commerce manager, spreker en ondernemer. In het jaar 2008 ronde hij zijn studie Bachelor of Commerce af en in zijn tweede leerjaar ontdekte hij een grote passie voor online marketing. Tijdens zijn studie kreeg hij een relatie met Esther Kroes. Haar vader was amateurwielrenner en in een korte tijd heeft hij zijn fietsvirus overgedragen. In de afgelopen vijf jaar heeft Alwin samen met Lars Toebes alle voorjaarsklassiekers gereden en droomt hij ervan om met een groep fanatiekelingen in 2015 de volledige Tour de France te fietsen. 

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden