Etappe 8 Rennes naar Mûr de Bretagne!

Vandaag stond alweer de 8e etappe op het programma, deze ging van Rennes naar Mûr de Bretagne over een afstand van 181,5 kilometer. Een bijzondere dag omdat het de laatste lange etappe was voor onze laatste rustdag. Het was ideaal vandaag dat we direct vanuit de camping konden starten. Bij andere etappes moeten we vaak gebracht worden naar de startlocatie. Om 8:15 zijn we weggefietst, de camping lag op 7,5 km van de start van onze route.

Het was een prachtige dag, het weer was goed, de wind stond redelijk gunstig en we hebben een goed tempo kunnen rijden waardoor we al op tijd konden finishen. Rond half vijf waren we al binnen. Op verschillende vlakken was dit voor veel renners tot nu toe de meeste etappe. Het parcours was lekker afwisselend door een glooiend landschap met prachtige vergezichten. Onderstaande foto’s spreken natuurlijk voor zich. Tijdens de etappe kwamen we door plaatsen met Tourgeschiedenis. We kwamen door de regio van oud tourhelden zoals Robic, Bobet en Hinault. We zagen bijvoorbeeld een prachtige muurschildering van Bobet en een spandoek van Hinault.

SAM_2202

De revitaillering was weer perfect geregeld door de vrijwilligers Frits en Esther. Dat was vandaag extra belangrijk vanwege het warme weer. De renners waren goed in vorm vandaag, er waren weinig fysieke en geen materiele klachten. De accu van Bart Rutten zijn hulpmotortje geeft het af en toe wel op.

SAM_2239

De finale was vandaag op de Mûr de Bretagne. Een twee kilometer lange col, die begint met een stijgingspercentage van ruim 10%. Een 2011 zat deze ook in de Tour, toen won Cadel Evans die ook in Parijs het geel droeg. Van onze renners was Jelle als eerste boven. Dat belooft dus ook wat voor zijn positie in Parijs.

Tijdens het fietsen van deze klim zat de tourkoorts er goed in. De hekken voor morgen stonden al langs de kant en namen van grote renners stonden op de weg. Volgens de wegen waar we over reden is Valverde morgen de grote favoriet.

Bij aankomst op de top stond chauffeur Hans al klaar om ons weer naar de camping te brengen. Wij hebben nog even contact gelegd met het team “One Day Ahead” van Geof Thomas. Een engelse groep die 1 miljoen binnenhaalt voor kinderleukemie en omgeven zijn door veel luxe. Enkelen van ons dachten in deze groep Lance Amstrong te hebben gezien. Maar nadat we deze groep spraken blijkt blijkt hij volgende week pas aan te haken in die groep.

SAM_2262

We hadden vanaf de finish een lange hete busrit naar de camping in Vannes. Hier konden we gelukkig even in het zwembad duiken. De vrijwilliger hebben weer hard gewerkt voor ons vandaag. Zij waren aan het begin van de middag op de camping om alles op te bouwen en weer een overheerlijke maaltijd voor ons op tafel te zetten. We hadden rijst, salade en kabeljauw.

SAM_1954

SAM_2280

SAM_1957

Er is nu qua fietsen een rustig weekend aangebroken. Morgenochtend 7:00 uur starten we aan de ploegentijdrit die 28 kilometer lang is en van Vannes naar Plumelec gaat, met nog een klim op het eind met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% over 1,7 kilometer. Maar het zal wel een intensieve dag zijn omdat we een transfer hebben van 725 kilometer naar het Zuiden. Onze volgende camping is in Tarbes. Daar zullen we vier nachten blijven voor de volgende ritten door de Pyreneeën.

De etappe die we vandaag gereden hebben is hier te zien: https://www.strava.com/activities/343238308

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden