Etappe 3 | Antwerpen – Muur van Huy

Vandaag stond de derde etappe Antwerpen – Huy (180 kilometer) op het programma. Om 08:15 zijn we weggefietst vanaf de Camping om in hartje centrum Antwerpen van start te gaan. We kwamen langs de prachtige grote markt en vanaf daar ging de officiële etappe van start. De volgers hadden alles weer perfect geregeld voor ons. Na de eerste zestig kilometer werden we hartelijk ontvangen door onze vrijwilligers voor restaurant t’Jagershuis in Aarschot. De gastvrijheid was hoog, de mensen van het restaurant waren zeer geïnteresseerd in ons avontuur. We werden gesponsord met koffie.

De etappe werd vooral in het tweede gedeelte heel mooi. We werden getrakteerd met heuvelachtige en uitgestrekte landschappen. En veel vriendelijk Belgen die in toursfeer langs de kant zaten en ook ons aanmoedigden. Helaas ging niet alles helemaal vlekkeloos; Bart Borggreve kwam ongelukkig ten val en liep hierbij schaafwonden en een kneuzing of misschien een breuk aan zijn pink op. Gelukkig heeft hij wel op normale wijze de etappe goed kunnen uitrijden. Momenteel is hij nog voor controle in het ziekenhuis, we hopen natuurlijk op het beste. Ook Berend Kroes kreeg wat pech onderweg. Terwijl we met een klim bezig waren brak de bevestiging van zijn derailleur af. Gelukkig hebben we een sterk team van vrijwilligers die o.a. ook er voor gezorgd hebben dat er een reservefiets was en ook Berend de etappe prima kon uitfietsen. Onderling werd er lekker gegrapt en positief omgesprongen met de situatie.

Over het algemeen was het een heerlijk warme en zonnige dat, maar na 130 kilometer brak er wel een flinke onweer en regen los. Gelukkig was er een gastvrij huis waar geschuild is en waar aantal renners nog wat van de touretappe op tv hebben gezien. Het was flinke regen en onweer, maar het was ook snel weer voorbij. De zon kwam weer door en we konden op weg naar het hoogtepunt van de etappe. De muur van Huy. Het was geweldig om met alle 10 renners de finish streep over te gaan op deze legendarische klim. Vanuit Huy zijn we naar de volgende camping gereden waar alles al keurig voor ons klaar stond. Tenten, partytenten, het diner werd al voor ons bereid en er was zelf aandacht besteed aan de nodige sfeerverlichting.

Morgen staat er een zware dag op het programma. De langste etappe van de Tour 225 kilometer met een flink stuk kasseien (13 kilometer).

P1010525

3 Reacties

 • sita:

  Super jongens!
  ( en dan speciaal voor Dolf “natuurlijk”!)

  Geplaatst op: 06 juli 2015
 • Bram en Agnes:

  Grote klasse boys, nog heel veel succes met z’n allen.

  Geplaatst op: 06 juli 2015
 • Ingrid Hermans:

  Heel veel succes allemaal!! Wat leuk om jullie tour bij te houden/lezen….. Petje af…

  Geplaatst op: 05 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden