Etappe 21 | De slotetappe Sèvres – Parijs

Ook vandaag weer op tijd op! We hadden nog een lange transfer naar de rand van Parijs voor de boeg waar de eerste etappe zou starten. We haalden langs een redelijk drukke weg de fietsen uit de aanhanger en hadden tijdens het fietsen bijna iedere minuut een stoplicht, dat ook echt een STOP licht was in zeker niet het mooiste stukje Frankrijk. (Dat was wel een beetje een anticlimax)

Maar dan draai je langzaam het centrum in en begint het toch wel te kriebelen. Onze auto verschijnt voor de groep, we zitten er weer helemaal in. Alle beroemde plekken in Parijs worden aangedaan en plotseling deren de verkeerslichten en het langzamere tempo ons niet meer. We zijn in Parijs!!! Als groep van 9 (erg jammer voor Bart B.) gaan we de eindstreep halen en dat is fantastisch. We kijken onze ogen uit en stappen af en toe af om enkele bijzondere plekjes op de foto te zetten.

P1090946

Als opdracht voor vandaag hadden we meegekregen om rond 13.00 uur bij Place de la Concorde te arriveren, zodat de vrijwilligers en het thuisfront voldoende tijd hadden om daar te verzamelen. Om exact 13:00 uur draaiden wij het grote plein op. Daar stond een grote menigte ons op ons te wachten, vrienden, familie en anderen met spandoeken en andere aanmoedigingen. Het bleef echter bij even zwaaien, omdat we eerst nog een ronde te rijden hadden over de Champs-Élysées.

135317285@N08_20131382338_P1020287

Dit was vooral voor de jongere kinderen moeilijk… waarom fietst papa door, ik vind het zielig voor papa dat hij helemaal achteraan rijdt, zei Dolf zijn dochter bijvoorbeeld! De rit ging via de Eiffeltoren richting de Champs-Elysees naar de Arc de Triomphe. Daar keren we voor het laatste rechte stuk terug naar Place de la Concorde, terug naar familie en vrienden en ook terug naar een andere wereld.

Een wereld die zich niet langer typeert door slapen, eten, fietsen, douchen eten en slapen. We worden weer vriend, vader collega met alles erop en eraan. Op het laatste stuk waaien we uit op de weg, zodat er vanuit de auto foto’s gemaakt kunnen worden van ons allen met op de achtergrond de indrukwekkende Arc de Triomphe.

P1100113

Complimenten voor het verkeer in Frankrijk dat keurig inhield om ons de ruimte te gunnen bij onze laatste meters. Finish! Meer dan 3300 kilometer door Nederland, België en Frankrijk! Wat rest is een mooi afscheidsfeestje op de camping in het Bois de Boulogne. Eerst is er champagne en ruimte voor een woordje van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk. Daarna zijn er taxi’s naar de camping voor iedereen, behalve de renners die dat stukje nog even fietsen. Op de camping zijn er vele mooie woorden en wordt het “eindbedrag” voor stichting Make-A-Wish Nederland bekend gemaakt. Meer dan 27.000 euro hebben we bijeen gefietst! Peter Douwes, de speciaal overgekomen directeur van Make-A-Wish Nederland is zichtbaar onder de indruk en niet alleen van het bedrag! Later op de avond gaat ieder zijn/haar weg. Een aantal blijven tot maandag op de camping, anderen zitten in een appartement of hotel. Het zit erop!

135317285@N08_20319372545_P1020312

Het waren drie fantastische weken, waarbij niet in woorden is te omvatten hoe geweldig onze ondersteuning en begeleiding is geweest. Zonder de begeleiding, maar ook zonder de sponsors, groot en klein, was dit niet gelukt. Het was een groot succes! Ik kan niet wachten op de vele foto’s en de reünie, maar eerst even wat anders…het gewone leven weer in…werk, gezin en de dagelijkse dingen!

Dit was onze slotetappe: https://www.strava.com/activities/356648430

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden