Etappe 19 | Gendarmerie en Profs op ons parcours.

Etappe 19 bracht weer enige onzekerheid. Dit vanwege de weersverwachting en omdat de etappe het parcours van de profs doorkruiste. De avond van te voren was weer veel regen en onweer voorspeld. Gelukkig viel deze regen in de nacht al op onze tent. ‘s Ochtends was het droog en hing de bewolking laag. We hebben er naar gestreefd om zoveel mogelijk het officiele parcours te volgen. We gingen hiervoor extra vroeg 07:15 op de fiets van start.

De rit begon met Col de Chaussy. Een 15,5 km lange klim waar we letterlijk door de wolken gingen. Na de afdaling volgde al snel Col de Glandon. Daar stond ons een onaangename verrassing te wachten. We werden tegen gehouden door de Gendarmerie. Iedereen werd tegen gehouden omdat de profs later op de dag hier gingen afdalen.

SAM_2777

We moesten een alternatieve manier vinden om toch zoveel mogelijk de etappe te fietsen. Frankrijk Kenner Erik uit ons team wist hier al snel een oplossing op. Als alternatief hebben we de 27 kilometer lange Croix de Fer beklommen. Halverwege Croix de Fer was er de mogeljjkheid om direct naar de slotklim (La Toussiere) te gaan. Hier hebben vier hier renners gebruik van gemaakt.

De overige renners hebben de Croix de Fer volledig beklommen om vervolgens het gehele parcours verder te vervolgen. Doordat we deze omleiding in onze etappe hadden werd hij ongeveer 10 kilometer langer met uiteindelijk 151 km op te teller.Het werd een zware rit vandaag doordat bijna geen meter vlak was. Er stonden meer dan 4300 hoogtemeters op de teller. Twee Cols van de eerste, één van de tweede en één van buitencategorie.

SAM_2783

Renners Jelle en Douwe konden er geen genoeg van krijgen en zijn zelfs nog naar de camping gefietst

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden