Etappe 18 | Col de Glandonder

Vandaag hebben we de langste Alpenrit gehad. 185 km. Het was wederom spannend of we regenvrij en onweervrij de finish gingen halen. Alle weer voorspellingen zijn moeilijk te bepalen want het weer in de Alpen verandert snel. We hebben daarom besloten heel vroeg te vertrekken (7.15 uur) en tot 15.00 uur droog gereden. Aan de voet van de Glandon werd het spannend. Komen we droog over ja of nee? En blijft het onweervrij?

We probeerden via de actuele weersvoorspellingen en de lucht te bepalen of het kon en we zijn eraan begonnen. Vijf renners hebben op 1 km voor de top van de col kunnen schuilen voor een zware onweersbui bii een Frans gezin. Helaas hadden de renners die daar achter reden grote pech, want zij schuilden bij een camper met een luifel en de eigenaar wou per direct zijn luivel en stoelen inklappen. Hierdoor zijn ze verkleumd opgehaald doordat ze 25 min in de stromende regen en onweer buiten moesten staan.

Helaas konden ze alleen maar klappertanden en zijn ze naar de camping vervoerd. De vijf renners voorin hebben de rit voortgezet per fiets vanaf het dal van de Glandon. De afdaling was door het onweer en stromende regen te gevaarlijk om af te dalen en daarom hebben we de afdaling per bus gedaan.

Andere renners van andere teams gingen met ons mee in de bus. Vanaf het dal hebben we heerlijk de rit uit kunnen fietsen jn het zonnetje. Morgen een nieuwe zware tocht met hopelijk minder onstuimig weer.

Laat een reactie achter

  • Deel met je vrienden