Etappe 16 en rustdag in Gap!

Gisteren reden we onze 16e etappe van Bourg de Peage naar Gap. De alpen zijn voor ons in zicht. We zagen meteen dat dit hele andere bergen zijn dan de Pyreneeën. Maar wederom prachtig om te zien.

De eerste beklimming was Col de Cabre na ca 115 km. Een geleidelijke klim waarop de snelheid goed was vast te houden. Hierna volgde een afdaling richting Gap. Af en toe hele lange rechte stukken, maar gelukkig maakten de uitzichten veel goed. In Gap volgde nog een plaatselijke beklimming van Col de Manse. Een klim die aan het begin heel steil was met percentages van 7 a 8% en na verloop gelukkig wat lichter werd.

SAM_2672

SAM_2656

SAM_2665

SAM_2666

Na de afdaling volgde de finish in Gap. We hadden een moment om te vieren. De hele tour is nog niet gefietst, maar we hebben de tweede rustdag gehaald. Hier is op geproost. We hebben ook het Zwitserse dames team van harte onthaald bij de finish. Wat zeer gewaardeerd werd. We zijn s ‘avonds met zijn allen gezellig uit eten geweest in Gap.
SAM_2676
Vandaag had ieder weer lekker zijn eigen programma. Uitslapen, fietsen poetsen en klein onderhoud waren de activiteiten. Ook kwamen de mannen die een dag later dan ons zijn vandaag met het peloton langs de camping geraasd.

Een deel van de groep ging naar het mooie centrum van Gap om cultuur te snuiven, een terrasje te pakken en de finish van Le Tour de France daar te zien. Anderen zagen het peloton bij de camping voorbij komen. Morgen staat er weer een stevige etappe op het programma, we gaan van Digne-les-Bains naar Pra Loup. Een bergetappe van 161 km.

SAM_2703
SAM_2707
SAM_2681A

 

7 Reacties

 • Marcel Post:

  He Dolf,

  Top dat het gelukt is om je te treffen tijdens de 16e etappe van Bourg de Peage naar Gap. Op toerdekans LIVE mooi kunnen zien hoe laat jullie in Crest waren en zo kunnen inschatten hoe laat klaar te staan in Saillans om mee te fietsen tot Die en al wat avonturen te horen. Echt een Eelders treffen toen ook Paul Huisman op dit traject met de auto voorbij kwam. Mooi verhaal dat je Armstrong nog even met je mee hebt laten fietsen, pak je toch even mee! Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat je broertje er de slot etappe bij kan zijn.

  Groeten Marcel Post.

  Geplaatst op: 21 juli 2015
 • Judith:

  Succes nu weer, zware etappe volgens mij! Klaas, houd de moed erin, hopelijk helpt het tapen. Wij rijden naar Parijs morgen, Dolf, en zien jou daar op 25juli!

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • Paul en Edina:

  Hallo Klaas en mede renners, Wij leven met jullie mee en zien en lezen iedere dag de blog en de tour op de tv. Prachtig alle beelden. Wij duimen voor je dat je op de fiets Parijs in rijdt! Go go go! Nu al een superprestatie. Groeten Paul en Edina.

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • Bauke:

  Goed om te lezen dat jullie heelhuids zijn aangekomen in Gap. Ik heb vanmiddag het einde van de touretappe gezien die jullie gisteren hebben gedaan. Spectaculaire afdaling ook! Ik wens jullie alle kracht en goeds toe voor de komende 4 dagen!!!
  Groet uit Arnhem,
  Bauke

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • Lars Toebes:

  Dag Francis, Klaas heeft vandaag zijn achillespees laten intapen en gaat morgen weer starten in de volgende etappe. We hopen op het allerbeste!

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • Francis Muntinga:

  Fijn om jullie blog te lezen en dan naar de tour te kunnen kijken een dag later tussen alle bedrijven door hier. Hoe is het met Klaas? Geniet van jullie rustdag, succes en op naar Parijs, gr. Francis

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • Johan H.Toebes:

  Het ziet er gezellig uit! Veel plezier!

  Geplaatst op: 20 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden