Etappe 15 van Mende naar Valence

Vandaag stond etappe 15 op het programma, deze ging van Mende naar  Valence. Totale afstand van 187 kilometer. Een typische etappe voor sprinters want voor het eerst sinds tijden zijn we rond de 2.000 hoogtemeters gebleven. Naast vier gecategoriseerde colls  waren er ook twee fantastische afdalingen. Mocht je morgen voor de buis zitten dan moet je zeker even de afdeling bekijken van coll 3 – Col de la Croix de Bauzon (73.5 km afstand).

Het wordt steeds koeler

Met 35 graden was het beduidend minder warm dan de voorgaande dagen. Echter zijn we al een paar dagen op de vlucht voor het onweer. De temperaturen blijven hoog en de donkere wolken houden we nog steeds achter ons. Dit heeft ook te maken dat Lars en Dolf vandaag in de slotfase vol gas gingen om droog thuis te komen.

Veel supporters

We volgden een tijdje de route van rivier de Allier die ook behoorlijk droog staat. Dat Nederlanders graag op vakantie gaan naar de Ardèche is een feit. We kwamen heel wat Nederlanders tegen. Opvallend was dat er veel enthousiasme was van al het publiek dat al gereed staat om de profs toe te juichen.

Bandjes wisselen

Bij pauze twee kwamen we het dames Cycling Team www.donnonsdeselle.net tegen. Zij promoten vrouwenwielrennen en rijden daarom met drie dames en begeleiding de hele Tour! We hebben onderling even wat bandjes uitgewisseld

Pijnlijke beslissing!

Op tweederde van de etappe heeft Klaas de rit moeten staken. Hij kampt met een ontsteking aan zijn achillespees. Vanmiddag is Klaas naar het ziekenhuis geweest voor een medische blik. Klaas gaat komende dagen bekijken of hij eventueel nog een keer de fiets op kan.

10 Reacties

 • Janny Spreen:

  Klaas, wat erg voor je. Hopelijk valt de schade mee en kan je nog een etappe meepakken. Succes voor de anderen, ontzettend knappe prestatie!

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • tjimmie kramer:

  Vind jullie toppers!!! Petje af!!

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Ans Horstmann:

  diep respect voor wat jullie presteren en Klaas heel veel sterkte, ik hoop dat je naast de teleurstelling ook met trots kunt terugkijken op je prestatie tot nu toe

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Pascale:

  Wat een prestatie!!!! Leuk om iedere dag even jullie blog te lezen en op deze manier onze buurman Dolf te volgen vol trots.
  Iedere middag als we de gewone Tour kijken zeggen we jeetje dat hebben Dolf en de mannen gisteren gereden, respect hoor!!! Ga zo door tot Paris en we hopen dat jullie gezamenlijk aankomen

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Thea Wijnja:

  Klaas veel Betterskip!. Veel succes vandaag!. Jullie fietsen door prachtige landschappen, machtig om te zien!. De Champs de Lychee komt steeds dichterbij!.

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Judith:

  Sterkte Klaas!! Wat ontzettend KAAA voor je! Hoop dat je nog wat mee kunt fietsen.

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Paul Rutten:

  We leven met je mee Klaas. Hopelijk gaat het snel weer beter.

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Hermien:

  Genieten niet vergeten met al die inspanningen

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • Johan H.Toebes:

  Sterkte mannen en Klaas beterschap. Hopelijk lukt het nog om te fietsen!

  Geplaatst op: 19 juli 2015
 • De Kreijkes:

  Jongens, wat een enorme kanjers zijn jullie toch! Zo’n RESPECT voor jullie en jullie gehele team! Klaas van harte beterschap! We hopen dat het meevalt voor je…..

  Geplaatst op: 19 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden