Etappe 13 > het asfalt smelt voor onze ogen!

Na de heftige Pyrineeënritten stond er vandaag een overgangsetappe op het programma van meer dan 190 kilometer. Etappe 13, Muret > Rodez, bestond verder uit 3 geregistreerde cols. Er stond een stevig tegen- of zijwindje van maar liefst windkracht vier. Het was letterlijk op en neer met pak en beet 2.500 hoogtemeters. Los van deze statistieken was het een zware etappe vanwege de extreme hitte van maar liefst 43 graden op zijn toppunt. Dit was letterlijk afzien. Onze volgauto heeft extra (watermeloen)support geboden tijdens het fietsen. Dit was echt een noodzaak gezien de extreme omstandigheden. Het asfalt smolt voor onze ogen.

 

P1010952

Team Tour de Kans heeft deze etappe zich sterk weten te houden tijdens deze rit. Dit komt vooral dat de meest frisse renners 200 kilometer kopwerk hebben verricht. Bedankt Dolf & Jelle!!! We bleven vooral samen fietsen en hielpen elkaar waar nodig.

P1010951

Vanwege de zware Pyrineeënritten , weinig slaap en code oranje temperatuur heeft Berend na 165 kilometer het besluit genomen om zijn lijf rust te geven. Bij aankomst op de camping heeft Berend een massage gekregen en verwacht hij morgen weer op de fiets te stappen. De overige acht renner hebben vandaag de 200 kilometer gereden, zodat we fietsend de camping konden bereiken.

Morgen starten we aan etappe 14 Rodz > Mende. Deze nieuwe etappe is qua afstand korter dan vandaag. Wij kunnen vanaf de camping starten. Wij hebben er zin in!

4 Reacties

 • Lars V:

  Hi Berend, ondertussen alweer ogestapt? En vandaag een rustdag? Maak er nog wat moois van de laatste week en vergeet vooral niet te genieten. 🙂

  Geplaatst op: 20 juli 2015
 • imme:

  Heel veel succes jelle en alle andere.
  Ik ben super trots op jullie.

  Groet Imme wijnja

  Geplaatst op: 18 juli 2015
 • De Kreijkes:

  Wat een geweldige teamspirit! Chapeau!!

  Geplaatst op: 17 juli 2015
 • Teuna Bekkema:

  Toppers!!

  Geplaatst op: 17 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden