Etappe 11 | Pau – Cauterets met o.a. Col d’ Aspin en Col du Tourmalet

Het was vandaag een bijzondere dag! Renner Klaas Smit vierde vandaag zijn 39e verjaardag. Om kwart over 6 zaten we aan het ontbijt. De vrijwilligers hadden de partytenten mooi aangekleed met balonnen voor de jarige. Na het ontbijt zijn er naar Pau gebracht en om 07:45 gestart aan de etappe, de tweede Pyreneeen etappe. De eerste 50 kilometer waren relatief vlak en we kwamen o.a. door het mooie stadje Lourdes waar we zondag tijdens de rustdag zijn geweest. Een aantal kilometer  na dit stadje hadden we onze eerste stop. Hier werd Klaas verrast met een verjaardagsfeestje. Alle vrijwilligers waren naar deze stop gekomen, we hebben voor hem gezongen en naast de normale voeding was er vandaag ook taart.

P1010800

SAM_2437

De rest van de rit vandaag was bijzonder mooi, maar ook ontzettend zwaar. De etappe had zes noemenswaardige Colls. Waarvan Col d’ Aspin (12 km a 6,5%) en Col du Tourmalet (17,1 km a 7,3%) de kroon spanden. Twee pittige beklimmingen waardoor het de tot nu toe zwaarste etappe werd.

SAM_2480
SAM_2498
SAM_2500

Het werd een lange en hete dag, er moesten liters gedronken worden om her vol te houden. Bart Rutten werd met te weinig vocht door de hitte bevangen op Col d’ Aspin. Gelukkig kreeg hij door het drinken van 8 liter water en de support van Marjolein, Johan en Frits de energie weer terug. Het werd een lange fietsdag, de renners waren rond 20:00 uur binnen.

De rit van vandaag is hier te bekijken: https://www.strava.com/activities/346124301

Morgen wederom een zware etappe. Deze etappe eindigt na 3 cols op de Plateau de Beille. Een beklimming van 15,8 km a 7,9%.

SAM_2504
Het avond eten was weer heerlijk!
SAM_2507
Roel zorgt er ook s’avonds laat voor dat de fietsen klaar zijn voor de volgende dag.

8 Reacties

 • Thea Wijnja:

  Hallo Allemaal,

  Gefeleciteerd allemaal Toppers zijn jullie. De bergen die jullie bedwingen zien er prachtig uit!. đŸ˜‰ Hebben jullie vast geen oog vĂ³Ă³r. De verzorgers van alle kleine dingen die dit mogelijk maken zijn onmisbaar!. Zet ze maar flink in het zonnetje!!!. Succes morgen!!!.
  “Protte wille kin folle tille”!.
  Groetniz van Thea Wijnja!.
  Voor straks lekker sliepe!.

  Geplaatst op: 15 juli 2015
 • Eric Blom:

  He Klaas,
  Nog gefeliciteerd en sterkte in de warmte.

  Groeten Eric

  Geplaatst op: 15 juli 2015
 • laura hendriksen:

  Hi klaas,
  nog van harte gefeliciteerd met je 39ste verjaardag. En dat in de pyreneeen. Zijn het zakdoeken, of onderbroekjes die je gekregen hebt , klaas.
  Nog heel veel succes komende zware dagen. gr. laura

  Geplaatst op: 15 juli 2015
 • Bart. Haarsma:

  Prachtig gedaan ploeg en apart verjaardagscadeau voor Klaas

  Geplaatst op: 15 juli 2015
 • De Kreijkes:

  Bart, let je wel goed op jezelf?? Wel blijven drinken! Nooit verwacht dat ik dat nog eens tegen je zou moeten zeggen….. Succes XXX

  Geplaatst op: 14 juli 2015
 • Johan H.Toebes:

  Mooi verhaal, succes met de etappe van morgen! Zet hem op!

  Geplaatst op: 14 juli 2015
 • hermien:

  Morgen op tv kijken hoe zwaar jullie het vandaag gehad hebben zetten op moergen

  Geplaatst op: 14 juli 2015
 • Paul en Edina:

  Klaas van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Succes morgen.

  Geplaatst op: 14 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden