Etappe 10, de eerste Pyreneeën etappe

Vandaag was het tijd voor etappe 10, de eerste etappe in de Pyreneeën. De etappe ging van Tarbes naar Arette La Pierre-Saint-Martin. Vanaf de camping konden we op de fiets naar de start, dit was ongeveer 8 kilometer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was een snelle etappe vandaag, door goed asfalt, zonnig weer en weinig wind tegen. Na de eerste 100 kilometer hadden we zelfs nog de energie over om een dansje te doen voor de renners die ons passeerden. We hebben genoten van de omgeving, we hebben geen stoplichten gezien en we hadden veel afdalingen die gesierd werden door onder andere prachtige zonnebloemvelden. Ook hebben we nog een stuk kunnen meefietsen onder motorbegeleiding, doordat we fietsten achter het Engelse team “One Day Ahead” die zoals we in eerdere blog al vertelden ook bezig zijn met het fietsen van de Tour.

P1010737

Ondanks dat er drie colls in de etappe zaten waren we al snel bij de laatste slotklim, de Soudet. Aan de voet van deze klim op 143,5 kilometer deden we onze laatste bevoorrading. Onze volgers Esther, Roel, Marjolein en Frits hadden graag op de klim willen komen kijken, maar hier werden ze helaas niet toegelaten vanwege de tourdrukte die al op deze berg heerste.

Coll de Soudet was aan het begin erg stijl en onregelmatig, de beklimming had een stijgingspercentage van gemiddeld zo’n 10 tot 11%, maar er zaten ook stukken tussen van 16 á 17%. Gelukkig werd het harde werken op deze klim beloond met een prachtig uitzicht, schapen op de bergen en grazende bergkoeien. Ook was de toursfeer op de berg goed aanwezig, zoals jullie op de foto’s zien zaten diverse mensen al voor te genieten aan het parcours voor morgen.

SAM_2379

SAM_2394
SAM_2418
SAM_2405

Zie hier de link met onze etappe van vandaag: https://www.strava.com/activities/345367034

Nu op tijd naar bed, want morgen staat er een nog zwaardere Pyreneeën etappe op het programma. Etappe 11 van Pau naar Cauterets.

2 Reacties

 • Bart. Haarsma:

  Klasse mannen stoer hoor

  Geplaatst op: 13 juli 2015
 • Thijs:

  Goed bezig renners! Jullie zijn al bijna op de helft en gaan nog steeds lachend op de foto! Succes morgen

  Groet, Thijs

  Geplaatst op: 13 juli 2015

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden