Vrijwilligers

Om Tour de Kans tot een succes te maken zijn vrijwilligers zeer belangrijk. Tijdens de Tour zullen de renners ondersteund worden door vrijwilligers die helpen op het gebied van culinair, logistiek en facilitair. Ook in de voorbereiding is er een sterk team nodig.

De volgende personen zetten zich in als vrijwilliger voor Tour de Kans:


Frits copy

Op Vaderdag 2013 kreeg ik van me zoon een vakblad voor chauffeurs. Daar stond een advertentie in van vrijwilliger gevraagd voor Tour de Concorde. Dat leek mij erg leuk en heb daarom gereageerd en ben een week mee geweest en het was top. Dit keer wil ik graag de drie weken volmaken. Dat dit voor make en wish is, is natuurlijk fantastisch. Daarom gaan we er voor de 100% tegen aan.


Frits copy

Mijn vriend Alwin Snippe is met Lars Toebes al twee jaar bezig om Tour de Kans op poten te zetten. Dit kreeg ik natuurlijk volledig mee.

Alwin en ik hebben hier vaak over gehad en ik zag ook hoe grote droom dit wel niet voor hem is, daarvoor was er voor mij geen reden om niet mee te gaan. Ik wil toch een onderdeel zijn van zijn grote droom! Er zullen ook zware momenten voor Alwin aanbreken en juist op dat moment ben ik er voor hem. Ook mijn vader fiets mee, hoe bijzonder is dat! Ik ben ook echt super trots op hem en ook zijn kinderdroom komt uit. voor mij een mooi moment om mee te gaan dus!

Alle renners zullen de hulp van alle vrijwilligers hard nodig hebben en hier ga ik me dus ook hard voor maken. Daar zijn, waar ze mij nodig hebben! Van de massagetafel tot koken en in de volgauto. Ik heb heel veel zin om mee te gaan.


Frits copy

Mijn man Bart Borggreve fietst mee met Tour de Kans, reden voor mij om als vrijwilliger mee te gaan. Make-a-Wish is een fantastisch goed doel om op deze manier te steunen. Zelf fiets ik ook graag en train ik met Vrouwenwielrennen.nl in Amsterdam.
De tien renners hebben onze hulp hard nodig om de hele Tour te kunnen uitrijden en dat maakt onze bijdrage als vrijwilliger zeer gewaardeerd. Ik hoop dat we een mooie tocht met zijn allen voor de boeg hebben, met veel gezelligheid en lol naast al het harde werk. Ik kijk er naar uit om er een geslaagde Tour van te maken!


Frits copy

Als fanatiek fietser was ik, toen ik voor de eerste keer over Tour de Kans hoorde, natuurlijk meteen enthousiast! Helaas stonden in de weken van de Tour al andere verplichtingen gepland… Een halve Tour fietsen vind ik echter geen optie! Om er toch bij te zijn, en natuurlijk om mijn steentje bij te dragen, ga ik daarom in de weken dat ik wel kan als vrijwilliger helpen het eventment tot een succes te maken voor de deelnemers. Ik heb er zin in!


Tineke copy

Ik ben Marjolein en heb samen met mijn man Bart Rutten twee keer mee gedaan aan de Alpe d’HuZes, waarvan het laatste jaar ook als vrijwilliger. Het helpen om anderen hun droom te verwezenlijken is mij goed bevallen. Bart wilde altijd nog een keer de Tour de France fietsen en kwam toen een berichtje tegen van Tour de Kans. De keuze was al snel gemaakt, hij gaat fietsen en ik ga mee als vrijwilliger. In de voorbereiding ondersteun ik het bestuur en ben ik verantwoordelijk voor de sponsoring, aanspreekpunt voor de vrijwilligers en bereid ik het culinaire gedeelte voor. Ik ben ervan overtuigd dat we een leuke reis gaan hebben en heb er veel zin in!


Tineke copy

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wensen van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Ik heb drie gezonde kinderen. Heb een leuke baan als service-assistent in de Isala ziekenhuis. Ik heb ook een super fanatieke partner die meedoet met Tour de Kans. Om deze reden doe ik graag mee als vrijwilliger voor dit fietsevenement. Het is de eerste keer dat ik aan zo groot evenement meedoe. Ik ga ervoor, want spannend blijft het altijd een beetje. Dat is een ding wat zeker is.


Tineke copy

Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Oss en loop en fiets al bijna 50 jaar rond op deze aardbol. Om de kost te verdienen ben ik jarenlang actief geweest in de levensmiddelenindustrie. Ik heb lange tijd met veel plezier gewerkt bij Unox als kwaliteitsbegeleider. De afgelopen jaren was mijn werkplek op het laboratorium van Prochamp in Kerkdriel. Dit is een bedrijf waar champignons geteeld en verwerkt worden tot conserven. Via Bart kwam ik in contact met de organisatie van Tour de kans en was eigenlijk meteen verkocht. Mijn taak zal zijn om de renners te gaan ondersteunen in de volgauto. Het helpen van mensen en werken in een team geeft me veel voldoening weet ik uit ervaring. Dat we het allemaal doen om de kas te spekken van stichting Make a Wish is natuurlijk helemaal perfect . Als vrijwilliger van dit evenement kan ik ook ervaring opdoen welke mogelijk later in mijn werkzame leven nog van pas zal komen . Ik kijk er al helemaal naar uit om in Juli in Utrecht en route te gaan.


Tineke copy

Als fanatieke Alpe d’HuZesser heb ik in 2012 de Tour de Concorde op afstand gevolgd, met het idee om daar ooit zelf aan mee te doen. Een fantastische uitdaging. Dit jaar dan de Tour de Kans met een ander prachtig doel. Opgeven is echter geen optie en ik fiets dit jaar voor de 6e maal 6x de Alpe omhoog. Ik had ook graag meegefietst met de Tour de Kans, echter om tweemaal een groot sponsorbedrag bij elkaar te halen leek me niet reëel. En wetende hoe belangrijk vrijwilligers zijn, was de keuze snel gemaakt, ik ga mee als vrijwilliger! Behalve veel sporten, vind ik gezonde voeding en een gezonde levensstijl erg belangrijk. Ik ben 30 jaar werkzaam geweest in de techniek en heb 3 jaar geleden besloten om een switch te maken. Sinds vorig jaar ben ik in opleiding tot Vitaalcoach, een prachtig beroep! Ik woon samen met Annelies in Breda en we genieten beiden van een prachtig leven. Onze spreuk is dan ook: Het mooiste geschenk wat je kunt krijgen is een nieuwe dag om te leven.


Tineke copy

In 2010 en 2011 heb ik meegedaan aan Alpe d’ HuZes. Dit vond ik een super machtig mooi evenement: Op 1 dag de Alpe d’Huez zo vaak mogelijk beklimmen en daarmee geld ophalen voor een goed doel. Daarna ben ik in aanraking gekomen met Tour de Concorde. Dit was nóg mooier: De gehele Tour de France fietsen, één dag voor de profs uit. Ook weer voor een goed doel. Ik heb dan ook in 2012 meegedaan als renner aan Tour de Concorde. Tevens was ik de penningmeester. Dit was een onvergetelijk evenement waar ik nog steeds met plezier op terug kijk. Echter, was dit niet mogelijk zonder de steun van de vrijwilligers die wij om ons heen hadden. Ik ben hen dan ook erg dankbaar, maar voor mij is het hoofdstuk nog niet afgesloten. Ik wil zo’n evenement ook nog meemaken als vrijwilliger. Tour de Concorde krijgt in 2015 een vervolg in de vorm van Tour de Kans. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om me aan te melden als vrijwilliger. Bij Tour de Kans zal ik de rol van Tour Director vervullen. Mijn ervaring uit Tour de Concorde komt in deze rol goed van pas. Als kers op de slagroom doen we dit natuurlijk niet alleen voor de sportieve prestatie maar ook nu weer voor een goed doel: Make-A-Wish Nederland. Deze organisatie vervult de wensen van zieke kinderen in een levensbedreigende fase. Met die gedachte in het achterhoofd zullen we als renner net even harder fietsen of als vrijwilliger een handje meer uit de mouwen steken!


Tour de Kans heeft een team van 9 vrijwilligers die meegaan naar Frankrijk. Binnenkort zullen alle vrijwilligers zich op deze pagina voorstellen.

 

8 Reacties

 • Marijke Moens:

  wat schitterend dat jullie zo’n team zijn om deze Tour te gaan waarmaken! Geweldig. Ontzettende pech alleen dat 1 moest afhaken,maar verder heel veel succes, hollandse groet, Marijke Moens

  Geplaatst op: 16 juli 2015
 • Lars Toebes:

  Dag Hans, Wat leuk om te horen dat je graag iets voor ons wilt betekenen! 🙂 Kom je ook naar de informatiebijeenkomst 27 september?
  https://www.tourdekans.org/agenda-tourdekans/

  Geplaatst op: 17 september 2014
 • Hans van Dijk:

  ik ben ruim een week met de tour de concorde mee geweest en had het daar erg naar mijn zin, vandaar dat ik mijn weer aanmeld

  Geplaatst op: 15 september 2014
 • Hans van Dijk:

  hierbij wil ik mijn aanmelden als logistiek vrijwilliger

  Geplaatst op: 15 september 2014
 • Alwin Snippe:

  Top! Dank voor het aanbod Ben. We zullen eind in eind december / begin januari contact met je opnemen.

  Geplaatst op: 15 augustus 2014
 • Ben Volmer:

  als jullie motorbegeleiders zoeken neem dan contact op.

  Geplaatst op: 13 augustus 2014
 • Alwin Snippe:

  Wij vinden het fantastisch dat je meewilt als vrijwilliger Maarten! Ik stuur je een mailtje met meer informatie :).

  Geplaatst op: 15 augustus 2014
 • Maarten Evertzen:

  Geachte lezer,

  Graag zou ik mij willen aanmelden als vrijwilliger voor het culinaire team.

  Geplaatst op: 13 augustus 2014

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden