Deelnemers

Alwin1-450x450 copy

In de afgelopen vijf jaar heb ik samen met Lars Toebes alle voorjaarsklassiekers gereden en ieder jaar hadden we nieuwe doelen. Dit jaar kiezen we ervoor om in 2015 met een groep fanatiekelingen de volledige Tour de France te fietsen. Het geeft heel veel voldoening om niet alleen je eigen droom, maar ook dromen door te kunnen geven via Make-A-Wish Nederland. Hiermee geef ik kinderen met een levensbedreigende ziekte de kans om ook te mogen dromen in hun leven. Dank voor jullie bijdrage! Alwin Snippe


Lars-450x450

Ik heb een grote passie voor de sporten wielrennen en schaatsen en bij beide sporten is het rijden van lange afstanden mijn grootste favoriet. In de afgelopen jaren betekende dit dat ik mij bezig hield met het fietsen van voorjaarsklassiekers en andere lange tochten, zoals bijvoorbeeld afgelopen zomer nog een rit van Amsterdam naar Parijs. In 2015 gaan we voor een groter doel! Het lijkt mij een geweldige uitdaging om met een enthousiaste groep de hele Tour de France te gaan fietsen. Dit gaan wij doen onder de naam Tour de Kans voor stichting Make-A-Wish Nederland. Hiermee geven we kinderen met een levensbedreigende ziekte de kans om hun grootste wens in vervulling te brengen. Wil jij mij sponsoren ten behoeve van dit goede doel?


Foto_Bart-450x450

Meerdaagse fietstochten, dat vind ik helemaal geweldig. Wel eens een keer voorzichtig gekeken naar de tour de Concorde enkele jaren geleden, maar tsja, een week fietsen is toch wat anders dan 3 weken achter elkaar. En de tour de France, dat is ook wel bijzonder…

Toen ik hoorde van de Tour de Kans heb ik het thuisfront voorzichtig geïnformeerd dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat ik in juli 3 weken zou gaan fietsen. Ze was (en is) erg enthousiast, en gaat ook als vrijwilliger 3 weken mee om mij en andere renners te ondersteunen met de energietoevoer. Wat het gaat een hoop energie kosten!

Het wordt een geweldige ronde. Starten in Utrecht, de muur van Huy, kasseien, plateau de beille, alpe d’huez en dan natuurlijk de finish op de champs elisee met een grote fles champagne die we dan dubbel en dwars verdiend hebben. Ik sta dus te popelen om volgend jaar de Tour de Kans mee te fietsen. Een experience for a lifetime en zoiets moet je gewoon ooit een keer gedaan hebben. Lekker in het voorjaar een doel om voor te trainen, en dan in de zomer 3 geweldige weken hebben. Als kers op de taart nog een goed doel ook, Stichting Make a Wish. Mijn wens komt uit om dit te gaan fietsen, dus nu nog kinderen met een levensbedreigende ziekte helpen hun wens uit laten komen.


Dolf-450x450

Wat is jouw jongensdroom?
Het ultieme wat je ooit wilde doen of bereiken als je groot zou zijn?
En… wat is daarvan terecht gekomen?
Soms komen er kansen voorbij… De vraag is dan… wat doe je ermee?

Mijn droom leefde ik als buitensport instructeur. Alle dagen buiten, met mensen die komen voor een leuke tijd. Vooral als mountainbike instructeur kon ik mij helemaal uitleven. Door een ongeval kwam hieraan een einde en dreigde blijvende invaliditeit. Door een revalidatie van anderhalf jaar, veel wilskracht en discipline ben ik ver gekomen.

Inmiddels ben ik gezegend met een leuke baan, een lieve vrouw en twee prachtige kinderen, allen in goede gezondheid! Toch blijft 1 vraag mij bezig houden: zou ik het kunnen? De volledige Tour, een jongensdroom, waarbij ik dan ook nog een prachtige bijdrage zal kunnen leveren aan dromen van kinderen voor wie een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is!

Make a Wish steunt deze kinderen. Zou jij mij hiermee willen helpen?


Make a Wish Nederland doet zijn uiterste best om kinderen met een levensbedreigende ziekte voor even hun ellende te doen vergeten. Aankomende zomer fiets ik daarvoor op 3 juli de Tour de Frans met Tour de Kans. Met deze actie Steunt u dus de stichting en laat u wensen werkelijkheid worden.


BartB-450x450

Op je 50ste de gehele Tour de France fietsen……., een beter bewijs dat je midden in de midlife-crisis zit bestaat niet. Na het zoveelste rondje Ronde Hoep of rondje Ringvaart was ik toe aan een nieuwe fietsuitdaging. Het is enigszins uit de hand gelopen en Rondje Frankrijk geworden. Eén dag voor het profpeloton uit rijden wij met een stel fanatiekelingen alle Tour de France 2015 etappes. Uiteraard niet even snel, maar wel dagelijks dezelfde afstand. En gecombineerd met een heel mooi goed doel: geld ophalen voor de Stichting Make-a-Wish. Zodat kinderen met een levensbedreigende ziekte hun (mogelijk laatste) wens in vervulling zien gaan. Daar is geld voor nodig. Steunt u mij? Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, wordt zeer, zeer, zeer gewaardeerd.


Klaas-450x450

Tour de Kans, drie weken fietsen over dezelfde route als de profs. Elke dag rijden we voorop, omdat we de route een dag eerder rijden dan de wedstrijdrijders. Eigenlijk fietsen de grote mannen achter ons aan. Een gave droom! Het is een droom die voor mij werkelijkheid lijkt te worden en waar ik volop van wil gaan genieten.

Het genieten zal dubbel zijn omdat het fietsen vooral in het teken staat van kinderen. Kinderen met dromen waarvan helaas voor sommige van hen geldt dat die niet meer allemaal zullen uitkomen. Met onze inzet willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor stichting Make a Wish. Een stichting die zich inzet om de allerliefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling te laten gaan.

Het is voor deze kinderen en hun familie dan een dag om niet aan de ziekte te hoeven denken, maar een dag om volop van te genieten!

Wij gaan ervoor! Ik ga ervoor!

Steunt u mij?


Douwe

Wielrennen is mijn grootse passie.6 jaar geleden ben ik begonnen met wielrennen en sinds die tijd ben ik ieder jaar meer gaan fietsen en me meer gaan verdiepen in alles wat met wielrennen te maken heeft en ik ben steeds fanatieker geworden. Een aantal keer heb ik de Amstel Gold Race gefietst en vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik (dit jaar zeer waarschijnlijk beide tochten) en de Marmotte en door de jaren heen diverse toertochten, een clinic met prof renners, dus veel geleerd. Er staan nog steeds tochten op mijn lijst die ik wil gaan fietsen o.a. de Fjallraven classic in Noorwegen. Met name de lange afstanden en het klimmen liggen mij het meest.En toen kwam vorig jaar Tour de Kans op mijn pad. Ik hoefde niet lang na te denken om hieraan mee te gaan doen. Bij de eerste informatie bijeenkomst waar ik bij was heb ik me ook gelijk aangemeld als deelnemer. Want hoe vaak krijg je de kans om dezelfde touretappes te fietsen als de profs en je droom als amateur wielrenner uit te laten komen om De Tour te gaan fietsen.

Wij gaan met ‘Tour de Kans’ de hele Tour de France fietsen voor stichting Make A Wish. Zoals het fietsen van De Tour mijn droom is zetten zij zich in om dromen van kinderen met een levensbedreigende ziekte uit te laten komen.

Zou u mij willen steunen door een donatie over te maken aan Make A Wish? U helpt niet alleen mij maar nog meer de kinderen die het nodig hebben!

Alvast bedankt!


De foto hiernaast toont de laatste lussen van de Colle delle Finistre in Piemonte. De laatste zeven onverharde kilometers zijn voor mij een onvergetelijke belevenis. In 2015 de overtreffende trap: een hele Tour de France rijden.We hebben daarbij als doel  om voor ernstig zieke kinderen hun grootste wens uit te laten komen.  Op de website van Make a Wish (www.makeawishnederland.org) kunt u vinden wat de wensen van de kinderen zijn: caissière spelen, vliegen in een helicopter, zwemmen in snoep en nog veel meer. Door mij te sponsoren levert u een bijdrage aan een onvergetelijke belevenis voor deze kinderen.


Je eigen droom vervullen en hiermee bijdragen aan het vervullen van andermans dromen. Op marktplaats zullen ze zeggen: “als het klinkt als te mooi om waar te zijn, dan is dat het ook”. Niet kopen dus. Toch ga ik ervoor: de Tour de France fietsen en hiermee kinderen met een levensbedreigende ziekte de dag van hun leven bezorgen via Make a Wish Nederland.Fietsen vind ik leuk. Afzien, in lichte miserabele regen, temperatuur om en nabij het vriespunt, tijdens een kilometers lange beklimming, te veel haarspeldbochten en wisselde gradaties van steilheid. Ik geniet er van. Maar het zal echt niet altijd leuk zijn.

Want dat het zwaar gaat worden, dat staat buiten kijf. Dat er momenten zijn dat ik het even niet meer zie zitten, dat staat buiten kijf. Dat de oneindige hoeveelheden suiker me het strot uit gaat komen, dat staat buiten kijf. Maar dat we alles op alles gaan zetten om met zijn allen de Tour de France uit te rijden en hand in hand de Champs Elyssees op te rijden. Óók dat staat buiten kijf.

Hierbij houden we in ons achterhoofd, dat we die kilometers niet voor niets afleggen. Hiermee steunen we het geweldige goed; Make A Wish Nederland. Een organisatie die zich inzet om de droom van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling te laten gaan. Voor hen zal ik de Tour de France fietsen. Jij kan ook iets doen. Wil jij mij sponsoren en meehelpen de droom van deze kinderen in vervulling te laten gaan?

7 Reacties

 • Harry Wessels:

  beste deelnemers aan Tour de kans.
  Wij wensen jullie alle succes en veel plezier met de Tour de kans.
  Het is een geweldige prestatie voor een zeer goed doel. Nogmaals veel plezier allen. Andrea & Harry Wessels

  Geplaatst op: 30 juni 2015
 • Lars Toebes:

  Super!

  Geplaatst op: 05 mei 2015
 • klas E2K, Noorderpoort. Stadskanaal:

  Veel succes met het fietsen!
  Wij steunen u. Hopelijk wordt er veel geld verzameld.
  Demi, Dolinka,Naomi, Vera,Britt,Susan,Leonie,Matthias,Tom,Dimitri,Nora,Aisha,Jennifer,Lars,Marc,Justin,Sven,Tim,Harm, Bram,Naomi en Hanneke.

  Geplaatst op: 22 april 2015
 • Lars Toebes:

  Bedankt!

  Geplaatst op: 05 mei 2015
 • Marijke Moens:

  Ik bewonder jullie nu al met jullie geweldige inzet en motivatie om met elkaar voor ” Make a wish” te gaan fietsen en dan nog wel de Tour de..France-Kans!
  Ik zal zeker sponseren en ben jullie fan! Veel succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  schoonmoeder van Dolf!

  Geplaatst op: 15 april 2015
 • Lars Toebes:

  Super Marcel! Heb je het inschrijfformulier gezien?

  Geplaatst op: 07 oktober 2014
 • Marcel:

  Lijkt me erg leuk deel uit te mogen maken van jullie tour de kans team.

  Geplaatst op: 25 september 2014

Laat een reactie achter

 • Deel met je vrienden